Licenta Tv in Uk. Ai nevoie de licenta Tv daca vizionezi canale romanesti in Uk?

licenta tv in uk

Sharing is caring!

Ce reprezinta Licenta Tv in Uk? Costuri, amenda pentru neplata si anularea Tv licence

Am asistat acum ceva vreme la o discutie pe un grup de facebook despre necesitatea platii licentei Tv in Uk. Parerile erau impartite, ceea ce m-a facut sa inteleg ca multa lume nu stie sau nu a inteles foarte bine pentru ce anume trebuie sa platim aceasta licenta Tv.

Asadar, am sa incerc sa explic cat mai clar cu putinta ce este taxa Tv, cand suntem obligati sa o platim si cum putem sa anulam plata acesteia.

Ce reprezinta Licenta Tv in Uk si ce inseamna Live Tv?

Tv License este taxa Tv pe care trebuie sa o platesti in Uk atunci cand vizionezi programe Live, indiferent de dispozitivul de pe care le urmaresti (Tv, laptop, telefon, etc). De adaugat, ca esti obligat la plata licentei Tv in Uk chiar daca urmaresti un program live de pe telefon sau tableta in drum spre locul de munca.

Termenul de “programe live” sau “Live Tv” se refera la toate emisiunile, stirile, serialele sau meciurile difuzate si urmarite in direct sau inregistrate pentru a fi vizualizate la o alta ora. In aceasta categorie intra si platformele de televiziune online gen BBc IPlayer, Amazon Prime Video (a nu se confunda cu filmele si serialele incluse in membership-ul Amazon Prime), Now Tv sau IPTV.

Pe scurt, platim licenta Tv in Uk pentru:

  • continut live (programe BBC, BBC IPlayer, Now Tv, pachetul Amazon Prime Video care include programe live, IPTV, SkyGo,etc).
  • inregistrarea documentarelor, serialelor sau a meciurilor transmise live pe unul din programele enumerate mai sus sau alte programe cu transmisiuni live

Ce poti viziona gratuit?

Nu ai nevoie de licenta Tv in Uk daca obisnuiesti sa te uiti doar la videouri pe YouTube sau filme si seriale pe Netflix sau Amazon Prime. De asemenea, daca ai un Smart Tv sau laptop si le folosesti doar pentru jocuri video, nu este necesara plata licentei Tv.

Ai nevoie de licenta daca vizionezi canale romanesti in Uk?

Aceasta este intrebarea intalnita cel mai des pe grupurile de facebook de romani in Uk, iar raspunsul este DA. Atata timp cat ne uitam la stirile Pro Tv in direct, ca sa dau un exemplu, este necesara plata Tv Licence. 

Chiar daca sunt canale romanesti, atat timp cat o emisiune e transmisa live, suntem obligati la plata licentei Tv.

Cat costa Licenta Tv in Uk?

Tv Licence costa £157.50 pe an pentru televizoarele color si £53 pentru cele alb negru. Se poate plati lunar, trimestrial sau anual si include toate dispozitivele care pot primi un semnal Tv dintr-o gospodarie (Tv, laptop, telefon, tableta, computer, etc.).

Cat este amenda pentru neplata Tv Licence in Uk?

Toate persoanele care urmaresc sau inregistreaza emisiuni Tv live in Uk fara plata licentei Tv, sunt pasibile de amenda de pana la £1000.

Cum anulez taxa Tv in Uk?

Pentru anularea taxei Tv trebuie sa completati o declaratie online aici. Apoi, veti primi un email in decurs de cateva zile (sau chiar saptamani) in care veti fi instiintati de decizia lor. In cazul in care motivul pentru care vreti sa anulati licenta Tv este unul intemeiat din punctul lor de vedere, nu vor avea nici un motiv de respingere a cererii. 

In plus, ei va vor face refund automat daca ati platit licenta Tv in avans. In cazul meu asa au procedat. Am fost anuntata prin intermediul emailului ca cererea mea a fost aprobata si ca mi se va inapoia suma de bani platita in avans direct in contul bancar.

Sper ca acest articol v-a ajutat sa va clarificati toate aspectele referitoare la obligativitatea platii licentei Tv in Uk! Daca aveti si alte intrebari, lasati un comment mai jos si va raspund cu drag!

Daca v-a fost de folos acest articol, va rog sa-l distribuiti pentru a impartasi informatia si cu alte mamici din Uk 🙂

Sharing is caring!